Izdvajamo

Uzemljenje, zasto je vazno

uzemljenje
Energija Zemlje, zapravo, nije nam poznata, a to je prirodna vibracija za nas. Ova energija nam ne donosi samo stabilnost i balans, već i omogućuje našu sposobnost za privlačenje zaista neophodnih ljudi,okolnosti, vrednosti, moć

namere, spremnost za promenu.
Bez obzira da li ste vezani za isceljivanje ili neke duhovne prakse, ili niste, u našem tehnološkom, virtuelnom dobu, prosto idemo u neke druge realnosti, koje nam i nisu tako poznate, neke su i sasvim nepoznate, i ostavljamo tamo sopstvene čestice, budući da smo energetska bića.
Mnogi iscelitelji na primer, obavezno pre sesija uzemljuju sebe i pacijenta ili ga zamole da on to sam učini i na taj način osiguravaju da se višak energije automatski sjuri dole ka zemaljskim korenima, što pomaže da se izbegnu neprijatni osećaji u glavi, ali i da se izbegne to da se “pokupe” negativne energije u medjusobnoj razmeni.

Ako imate nekoliko od dole navedenih SIMPTOMA, vrlo je verovatno da je potreba za uzemljivanjem preko potrebna:

- Vrtoglavica;
- Nemogućnost održavanja stabilne koncentracije;
- Lako i često se zamarate;
- Povećana emocionalna labilnost;
- Razdražljivost;
- Nesanica ili obrnuti, pvećana pospanost;
- Zaboravnost;
- Nemogućnost bavljenja svakodnevnim poslovima;
- Letargija i apatija;
- Nedostatak apetita ili, obratno, nekontrolisano ponašanje u ishrani;
- Pogoršanje somatskih bolesti;
- Privremeni nedostatak interesovanja za bilo šta.
- I kao što rekoh, nema ljubavi a nema ni novca.

Neki od ovih simptoma mogu biti manifestacije skrivenih bolesti, ali mogu biti i rezultat povećane solarne i lunarne aktivnosti.

Svakako, sve treba ozbiljno razmotriti.

Pa kako se uzemljiti koje su METODE?
U praksi, uzemljenje nije samo hodanje bosim nogama po travi ili snegu, iako to može biti veoma korisno. Postoji mnogo metoda prirodnog uzemljenja, a evo najvažnijih:

1.ZDRAVA ISHRANA - Sveže bobice i povrće, proklijale klice, orašasti plodovi i semenke su idealna hrana za svaku osobu. Ayurveda smatra uzemljujućim plodove biljaka koje rastu u zemlji – krompir, šargarepa, đumbir, repa, rotkvice i drugi. Meso, kafa i čokolada su takođe uzemljujući proizvodi, ali ne treba previše uključivati. Alkohol nije proizvod za uzemljivanje jer on odvaja.

2. VODA. Naše telo se sastoji od 80% tečnosti, i naše zdravlje zavisi od toga koje tečnosti cirkulišu u naši telima i od noga što svakodnevno koristimo. Čista izvorska voda ili temeljno prečišćena i napunjena pozitivnom energijom, ne samo da ispunjava snagom Majke Zemlje, već i čisti naše telo.

3. BORAVAK NA OTVORENOM PROSTORU – šetnja, biciklizam, planinarenje itd. Odličan su način da se emotivno ispraznimo i nahranimo energijom prirode koja daje život.

4. PLIVANJE. Izuzetno efikasno!

5. UZGAJANJE I BRIGA O BILJKAMA. Biljno carstvo ima najsuptilniju duhovnu vezu sa čovečanstvom i uzgajanje i briga oko biljaka je najprirodniji način uzemljenja.

6. FIZIČKA AKTIVNOST. Joga, trčanje, sportske aktivnosti uopšte daju neponovljiv telesni osećaj veselja, oslobadjanja, opuštanja i uzemljenja na poseban način.

7. KRISTALI. Specijalisti za rad sa kristalima preporučuju da se za uzemljenje koriste drago ili poludrago kamenje tamnih boja, kao što su oniks, turmalin. Najčešće se koristi Gorski Kristal.

8. ČIŠĆENJE. Čišćenje stana, kuće, bašte, domaćinstva i to ne samo čišćenje prljavštine, smeća, starih stvari, već i uređenje misli i emocija, što će nam omogućiti slobodno kruženje energije i savršeno nas uzemljiti u ovom procesu.

9. KOMUNIKACIJA SA ŽIVOTINJAMA. Komunkacija sa našom manjom braćom ne samo da nam daje radost, već i jača vezu sa životinjskim carstvom, tako blisko povezanim sa Zemljom.

10. HIGIJENA TELA. Za pročišćeno fizičko telo energija Duha teče naročito prijatno.

11. MASAŽA. Profesionalna ili amaterska, oslobađa mnoštvo energetskih blokada u našem telu.

12. RITAM. Slušanje muzike etničkog bubnja, sviranje bubnja ili ples uz ritam bunja je još jedan odličan način povezivanja sa energijama Zemlje.

13. KREATIVNOST. Bavite se svojim omiljenim poslovima, hobijem…tražite mogućnost da se izrazite kao Stvoritelj.

14. TANTRA. Umetnost pravilne upotrebe i transformacije seksualne energije, u praksi, sa voljenom osobom, oslobadjajući različite jedinice napona i objedinjujući elemente Zemlje sa energijom Neba, jedan od najznačajnijih načina i vaznesenja i uzemljenja.

15. Različite meditacije i “psihofizičke” tehnike. Na primer, koristeći svoju maštu da zamislimo da se iz naših nogu koreni protežu duboko u Zemlju. I još ako tome dodate “Majčice Zemljo, uzemlji me, usidri me: Majčice Zemljo, primi priključenje!”. Efekat je neizostavan.