Izdvajamo

MAGICNI KANAL HEKATE

on on . Hits: 733

U staroj Grčkoj, Hekata je bila jedna od najpoštovanijih a istovremeno I najkontroverznijih boginja. Boginja meseca, magije, podzemnog sveta, snova, utvara, smrti. Pojavljuje se uvek pod noćnim nebom, a njen dolazak najavljuje lavež pasa. Ona je trolika boginja – vladarka zemlje, mora i neba.

Gotovo uvek je umetnički prikazivana sa tri glave okrenute na tri strane, zbog čega je i čuvarka raskrsnica. Hekata je bila boginja granica, vladar svih granica i prelaznih perioda u ljudskom životu. Osim toga, poštovana je kao zaštitnica, koja odvraća od zla i usmerava na pravi put, o čemu svedoče neki od njenih brojnih epiteta. 

Kako je i zaštitnica žena, njena trolika priroda može upućivati i na tri doba žene: devicu, majku i staricu. Prikazivana je i sa tri predmeta u rukama: bakljom (simbolom mesečeve vatre), zmijom (simbolom besmrtnosti) i nožem (simbolom babica), a ponekad i sa ključevima podzemlja, samog Tartara, iz čega možemo zaključiti da je bliska sa Hadom i Persefonom.

Ako su druge boginje i dalje više naginjale tami ili svetlosti, onda je Hekata igrala ulogu i boginje noći i zaštitnice svetlosti. Hekata i Persefona su povezane na više nivoa jer su obe boginje podzemnog sveta, magije, meseca. Obe vladaju tamnim silama. Čak su i predstavljane slično – u tamnoj odeći i sa sličnim simbolima. Ipak, postoji razlika jer je Persefona crpila snagu iz drugih bogova (Hada ili Demetre), dok je Hekata crpela snagu iz sebe same, ne zaviseći ni od koga i nikome se ne povinujući, pa ni Zevsu. Persefona, iako je uspela da integriše i pomiri oba sveta, više naginje jednom ili drugom, zavisno od toga u kom se nalazi. Hekata u svakom trenutku opradava svoj troliki nadimak kao suverena vladarka mora, zemlje i podzemlja. Osnovna Hekatina karakteristika leži u doživljaju celovitosti. Naime, ona je samostalna vladarka tri potpuno dijametralna sveta i uživa u onome što joj pružaju (ali ne kao Persefona polovično), u tome se i ogleda njena snaga. Arhetip Hekate oslikava ideju da je snaga u nama, i kada sve nase polaritete integrišemo u celinu (kao središnje mesto na raskrsnici), moći ćemo da iznedrimo snagu da vladamo na svim poljima kojima želimo.

Iako je Hekata vrhovna titanka, ne postoji nijedan mit u kojem ona nosi glavnu ulogu, već su brojni mitovi protkani njenim prisustvom. Ona vlada iz senke i svoje prisustvo otkriva samo entuzijastima koji kopaju dublje, iza površine, do suštine. Hekata kao arhetip je naša Senka i od suštinske je važnosti jer upravlja našim životima iz pozadine. I svako ko želi da se bavi sobom, svojom svešću, trebalo bi da sarađuje sa njom. Prihvatanjem ovog arhetipa odvija se dubok i snažan proces mirenja i prihvatanja različitih strana ličnosti, kako bi ih integrisali u jednu i tako se osnažili. Na taj način ćemo ubrzati proces promene i zakrpiti pukotine između realne i idealne slike koju imamo o sebi. Takođe, dobar terapeut preuzima ulogu Hekate jer stabilno i sigurno “vlada” različitim raskrsnicama na koje klijent nailazi tokom terapije. Dodatno osvetljava klijentu put kada se izgubi, pomaže mu da doživi promenu, stopi polaritete, i prihvati sebe kao celinu. Jer ona je boginja zemlje, mora i neba te daje siguran prostor gde će se sve naše nijanse upoznati, otvoriti i povezati.

Hekata uvek nosi baklju ili bdi nad nama kao mesec da nam osvetli puteve i provede nas kroz raskrsnice. Nosi ključeve da nam otključa nove puteve, i mač kao simbol hrabrosti. Poput psihoterapeuta, navodi nas na neke nove puteve, zaključava one koje smo prevazišli, a otključava one koje tek treba da pređemo.

Pored budjenja svih karakteristika arhetipa Hekate, energija Magičnog kanala boginje Hekate, aktivira magične sposobnosti, dar vidovitosti, stvara auru privlačnosti. Energija se sastoji od 3 vrtložna toka uvijena zajedno u spiralu, simbolično ujedinjena vašim životom - prošlošću, sadašnjošću i budućnošću. U jedinstvu ovog toka otvara se mapa života, možete videti i znati nešto važno o sebi, svojim precima, njihovim životima i delima. Gledajući u svoju budućnost, makar na trenutak, shvatićete čega treba da se čuvate, a šta da razvijate u sebi i o čemu treba da vodite računa upravo sada, u stvarnom životu.

U interakciji sa energijom Boginje Hekate, možete dobiti neke magične atribute pomoću kojih možete podići veo neizbežne reinkarnacije, izabrati svoj put i dobiti mudre savete i uputstva.

Energija kanala omogućava ispravljanje deformacija karme i razumevanje i lečenje teških situacija povezanih sa porodicom.
Uklanjaju se sva izobličenja koja ometaju transformacioni rast Duše u ovoj inkarnaciji.

Simbol energije je STROFALOS, pečat boginje Hekate.

Strofalos pomaže u mnogim oblastima. Grci su ga koristili za pronalaženje ljubavi, gatanja, a takođe i u slučajevima kada je bilo potrebno uputiti molitve božanstvu. Hekatin točak je neraskidivo povezan sa njom i zapravo čini jedinstvenu celinu sa boginjom. Strofalos je zaslužan za moć života, moć zemlje, tj. moći koje Hekata poseduje kao jedna od boginja majki.

Primenjujući i razumevajući rad energije, možete duboko zaroniti u prošlost, istraživati sadašnjost sa visine ne samo ljudske svesti, već i sa visine svesti vašeg Višeg Ja, Anđela Čuvara, vaših Vodiča.

Još neki od efekata:
♦ mudrost;
♦ aktivacija trećeg oka, epifize, hipofize;
♦ vidovitost;
♦ intuitivno poznavanje tajni;
♦ veze i interakcija sa suptilnom ravni;
♦ telepatija, proročki dar, pristup Velikoj knjizi tajni;
♦ pristup ezoteričkom, magijskom i duhovnom znanju;
♦ sposobnosti vizuelizacije i lečenja;
♦ i još mnogo toga.

Ova energetska postavka zbog svoje jačine namenjena je za iskusne praktičare energetskih metoda.
Može se primenjivati za sebe i druge, kako kontaktno tako i na daljinu.

 

Dostupni metodi aktivacije:
• - Distanciono – online

Seminar izvodi: Dragana Stašević, Master Teacher Novih Energija
Uz inicijaciju i seminar, dobija se detaljan priručnik i sertifikat u elektronskoj formi.

Kotizacija za praktičarski stepen: 80,00 Eur