Izdvajamo

MISTICNE BOGINJE SIRENE

on on . Hits: 42

Ovaj sistem otelotvoruje energije nekoliko Boginja Sirena/mora koje uključuju Amfitrit ('Veliki zagrljaj' - prehelenska boginja mora); Atargatis (sirijska boginja sirena); Mami Vata ('Majka Voda' - nigerijska boginja sirena); Sedna (Inuitska boginja mora).

Mami Vata je vodeni duh. Često se opisuje kao figura sirene. Smatra se da se nalazi u zapadnim primorskim regionima i u centralnoj Africi. Mami Vata je prikazana kao ima dugu tamnu kosu, veoma svetlu kožu i privlačne oči. Ona se javlja onima koji su joj odani u snovima i vizijama. Često će se pojaviti kao prelepa sirena, zajedno sa svojim repom. Kažu da ona šeta ulicama afričkih gradova kao zadivljujuća žena. Mami Vata obasipa bogatstvom one koji su joj odani.

Amfitrit je drevna grčka trostruka boginja u njenom obličju kao vladarka mora. Njeno ime, koje je Homer koristio kao sinonim za okean, znači „treći koji okružuje“. Volela je da peva i igra. Boginja meseca, Amfitrit je zadržala svoju individualnost čak i pod kasnijim Grcima, koji su je udali za Posejdona. Ona ima posebnu brigu za sva morska stvorenja i odgovorna je za penušave talase. Kao što Amfitrit može da ublaži vetrove i more, mi možemo naučiti da smirimo talase naših unutrašnjih oluja.

Atargatis je sirijska boginja. Atargatisino obožavanje proširilo se na Grčku, Rim i šire. Ona je majka i boginja plodnosti zemlje i vode. Ona je glavna boginja koja je obožavana u Siriji. Njene svete životinje su golubovi i morske ribe. Golubovi predstavljaju simbol ove Boginje ljubavi, a ribe su simbol života i plodnosti velikih voda. 'Sirijska boginja', Atargatis, zvala se 'boginja riba', boginja plodnosti predstavljena u Askalonu kao pola žena, pola riba. Ona je predstavljena kao oblik sirene zbog njene ljubavi i druženja sa ribama. Bila je veliki pronalazač i izmislila je mnogo korisnih stvari za čovečanstvo. Atargatis je takođe nebeska boginja i kao takva se bavi proricanjem, sudbinom i astrologijom. Obožavanje Atargatisa se praktikovalo uz pesmu, igru i muziku frula i zvečki.

Sedna je boginja dubokih voda mora. Sedna nagrađuje narod zemlje hranom iz mora. Sedna je poznata kao Niviaksiak, Talilajuk, Nuliajuk i pod mnogim drugim imenima. Ona je boginja mora koja tera morževe i foke narodu Inuita i osigurava obilan lov. Boginja Sedna nas uči da moramo zaroniti u mračna, hladna mesta kojih se najviše plašimo ako želimo da pronađemo bogatstvo koje tamo počiva. Sedna nas podseća da smo, uprkos svim našim slabostima i greškama, i dalje vredni ljubavi i poštovanja i da imamo puno pravo da očekujemo, pa i zahtevamo, da se drugi dobro ponašaju prema nama. Ona je jake volje i snažna žena i daje ove kvalitete svima koji traže.

Energije ovog sistema će nam omogućiti da napustimo sebe (ego) i bacimo svoje pravo (božansko) ja u dubinu, da nam izniknu krila i transformišemo se u novi oblik sa Višim znanjem, razumevanjem, mudrošću i percepcijom. Dubina vode (dvojnost) može održati život, pružiti udobnost i izvor je života i obilja. Voda je simbol za duhovni preporod i obnovu, pročišćenje i regeneraciju i izvor je iz kojeg se svaka osoba rađa.

Sirene i Boginje/Sirene mora otelotvoruju sve ove atribute i kvalitete i stoga su takođe simbol smrti i besmrtnosti. Zovu nas u nepoznato, da menjamo i transformišemo prelaz sa jednog mesta na drugo, iz jednog oblika u drugi.

Stoga, one služe kao vodiči tokom vremena tranzicije i transformacije. Ove energije će nam pomoći da napustimo ono što smo sada kako bismo postali nešto novo – nešto veće. Pobedićemo strah od nepoznatog, od transformacije, učenja, gubljenja sebe i izlaska iz kontrole, straha od spuštanja u duboko (nesvesno).

Nije slučajno da širom sveta postoje izvori, bunari, reke, jezera i okeani i da su ova mesta bila sveta mesta za mnoge, mnoge kulture. Ovaj sistem koji je povezan sa vodom pomaže nam da stupimo u kontakt sa „tečnom“ prirodom naše ženske seksualnosti. Ovo povezuje ove energije sa njegovom drevnom vezom sa vodom.

U mitovima koji se pričaju o sirenama uobičajeno je da se osoba koja važi kao „loš momak“ samo rastvori u vodi. Ovo je reprezentativno za ove energije koje nam omogućavaju da samo rastvorimo naše niže prirode da bismo mogli da živimo kao naš najviši izraz duše. Ove energije nas povezuju sa našim vodenim nasleđem i korenima, jer smo rođeni iz vode i živeli u carstvima vode milionima godina.

Sirene i Boginje/Sirene mora, daju nam svoje duhovne, isceliteljske, proročke i magične moći kroz energije ovog sistema, tako da možemo da se transformišemo i postanemo čudesna boginja ribljeg repa iz dubine našeg bića, što nam je i namenjeno biti! Ovaj rad se odvija duboko u energiji, koju ovi aspekti nas samih, sadrže za nas.

Sirena i Boginja/Sirena mora, predstavlja ono što je potopljeno duboko u nama i kako to treba izneti na površinu. Pošto ovaj naš aspekt obuhvata dva sveta, vodu (emocionalni apsekt) i vazduh (mentalni ili intelektualni aspekt), ovo isceljenje će zaroniti duboko u dubine našeg bića (unutrašnje more) kako bismo mogli da otkrijemo duboke moći naših Skrivenih unutrašnja blaga kao i dobijanje ravnoteže u ovim aspektima našeg Ja.

To će nam omogućiti da se izdignemo iznad zabrinutosti vezanih za Zemlju (talasa) kako bismo mogli da stignemo do zvezda buđenja Više Svesti. Pored toga, među ostalim aspektima nas samih koji se oslobađaju, biće unutrašnja zavodnica/zavodnik jer više nećemo morati da skrivamo svoje podsvesne seksualne želje ili da se osećamo kao da se moramo vratiti u amnionske vode materice i sakriti.

Možemo napustiti naše staro stanište u kojem se plašimo ili stidimo svoje seksualne moći i ponovo se pojaviti u svetlosti Duha znajući da su naše moći i želje u ovoj oblasti date od Duha, blagoslovene Duhom, dobre i da Duh želi da uživamo u njima oslobađajući ceo život od frustracije i pronalazeći erotsku ženu ili muškarca u nama!

Kada imamo problema da se slobodno krećemo kroz carstva osećanja i uvida i potrebna nam je pomoć kako bismo hrabro mogli da verujemo životu u njegovom tkanju slika i debakla tuge i bola, energije će nam dati snagu da možemo da se krećemo dalje od vodenih emocija naših ograničenih ličnih percepcija u druge svetove unutrašnje očaranosti.

Boginja sa ribljim repom, u nama, tada može da stvori svoju pojavu u svoj svojoj slavi i punoći. Zaslužili smo ovaj dar za sebe. Ohrabreni ste da ustanete i primite čudo i avanturu Novog sveta pravo u sebi!

U radu sa energijama Sirena koristi se kamen Akvamarin. Poželjno je da ga imate za rad sa ovom energijom jer sistem pruža mogućnost njegovog programiranja i obavljanja moćnih rituala čišćenja, oslobodjenja i isceljenja.

U priručniku su navedeni detalji s namerama za rad ovom energijom. Može se upotrebljavati kako za sebe tako i za druge, kontaktno ili distanciono.

Preduslovi: Nema.

Dostupni metodi inicijacije
- Distanciono – online

Seminar izvodi: Dragana Stašević, Master Teacher Novih Energija
Uz inicijaciju i obuku, dobija se detaljan priručnik i sertifikat u elektronskoj formi.

Kotizacija 45,00 Eur